Мнения и препоръки


1/ Miroslava Miteva, Value Chain Management 6th semester, Denmark

During my education in high school I have studied Italian, English and Russian. It was too hard to combine three so different languages. That’s why I needed some private tuition. A friend of mine recommended me Daria Pesheva. The perfect thing at that moment was that she knows all of the three languages. She is like a polyglot for me. She taught me 6 years, 2-3 hours during the weekend. Thanks to her now I master English fluently. I like her – she is very responsible and open-minded person. I’d never felt myself tired after her lessons. Her way of working is organized perfectly and it is suitable for people of all ages.

2/ Казвам се Божидар Стефанов, на 22 години и в момента завършвам последната си година от образованието в Технически университет Варна.

С Дария се срещнах , когато бях 2 клас. Харесах я от пръв поглед и започнах да уча английски при нея с огромно желание.Тя има изключителните качества на учител по призвание, отдаден на работата си и притежава страхотен характер. Близо 10 години изучавах Английски език и сега го говоря отлично, което отвори много възможности и врати пред мен, важни за бъдещето ми.
Препоръчвам ви г-жа Пешева, защото тя е един отличен професионалист, владеещ много езици и разбиращ от работата си до съвършенство.

3/ Росица Стоянова, ВСУ „Черноризец Храбър

Посещавах уроци при Дария Пешева 5 години. Обучаваше ме по английски език и благодарение на нея успях да повиша знанията си по езика с три нива, защото е много отговорен човек и наистина има перфектни познания.Тя е много лъчезарен и позитивен човек, което прави времето, прекарано с нея незабравимо.

4/ Кристиана Жорж Руски

Познавам Дария Пешева от близо 19 години! Бях първи клас, когато за пръв път дойдох на урок по английски... и така, до 12 клас. Започнахме от азбуката, преминахме през различните нива на езика, десетки учебници, тестове и изпити. С много професионализъм, отдаденост, и търпение Дария Пешева ме обучаваше през всичките тези години. Благодарвние на нея в момента гордо мога да заявя: да, аз владея английски език перфектно. Доста мои приятели и познати съм пратила при нея и всички отзиви са повече от положителни. Уникален човек и уникален професионалист! Дария Пешева, благодаря!

5/ Казвам се Димитър Стефанов Драганов, на 22 години съм и в момента уча в Технически университет Варна последна година.

Още в ранният етап на моето развитие, а именно на 6 годишна възраст имах голямото желание да уча чужд език. Тогава се запознах с Дария Пешева. Тя е един изключителен, амбициозен, добър и отдаден на работата си човек,който аз много харесах и ми допадна. Тогава разбрах че преподава частни уроци по чужди езици и почти веднага започнах да се занимавам с Английски език. Учих го с желание, защото г-жа Пешева има подход към учениците и знае как да направи часа интересен. Така се занимавах с езика близо 10 години и го владея много добре благодарения на изключителния професионализъм от нейна страна. Препоръчвам ви г-жа Пешева ,защото много си обича работата и дълги години се занимава с езици, а няма нищо по-хубаво от това човек да си обича работата и още повече да е професионалист в областта си.

6/ Велислава Симова - синопсис на една звездна кариера.

Веднъж моята приятелка Светлана ми каза "Вземи си оправи английския". Бях на 23. Не помня повода по който ми го каза, нито какви други заръки ми даде. Само това ми останало ясно запечатано в съзнанието. Помолих я да ми препоръча учител, който да ми помогне "да си оправя английския". Така, един прекрасен ден, след онзи разговор се озовах при приятелката на моята приятелка - т.е. пред Дария, все още много млада, неопитна, но решена да послуша съвета на приятелката си жена.
И така Дария ме хвана за ръчичка и стъпка по стъпка ме поведе по пътечката. Колкото повече напредвах, толкова повече ме товареше. Учеше ме не само на език, а и да бъда истински човек. Учеше ме да говоря на английски, но и да слушам (и то не само реч на английски) и да чувам, учеше ме на граматика, но и ме оставяше сама да стигна до много правила. Не се скъпеше нито на похвали, нито на критика. Получавах много и от двете, но това ме водеше напред и нито за миг не ме разколеба, не ме обезкуражи или обезнадежди. Бях упорита и мотивирана както никога дотогава. Никой не беше успявал да задържи вниманието ми или да поддържа мотивацията ми както Дария можеше да го прави. И смея да кажа все още може. Онзи първи урок беше преди около 15 години... Започнах от най-ниското ниво през есента на 1997 г., а през късната есен на 1998 вече бях приета английска филология в Софийския Университет. Междувременно с "гръм и трясък" вземах приравнителните изпити в Английската гимназия във Варна и изненадата ми беше огромна когато зам. директорката дойде по време на един от изпитите да ме помоли да започна работа като преподавател в гимназията... Беше говорила с Дария по телефона. Въпреки, че вече не ходех при Дари на уроци, продължавахме да поддържаме връзка и тя да ме учи - този път да бъда добър учител. А аз продължавах да се развивам и да вървя нагоре, винаги с Дари до мен. Търсеха ме от много места, да преподавам и/или да превеждам.
Оставих преподаването и се отдадох на преводите след като защитих магистърската си степен в профил Лингвистика и Превод. Изпращах старите си ученици и новите които искаха да учат при мен при Дари. Винаги успяваше да разбере кой е мой ученик - веднъж ми каза, че им давам "летящ старт" и че съм много добър учител и тя много се гордее с мен. Искам да знаеш Дари, че аз се гордея с теб и с това, че съм твой ученик - ти не само ми даде летящ старт, но и ме научи да го давам. Научи ме, че да бъдеш учител не е професия, а призвание - човек или се ражда учител или не. Това не се учи, то просто се прави. Както само Дария го може. Винаги съм казвала, че в българския език, а и не само в него, има една много важна дума, може би най-великата дума на света, и тя е "ако".
Ако тогава онази ми приятелка не ми беше казала тези думи, ако не ме беше изпратила при Дария, и ако Дария не беше ме взела като ученик, нищо от онова, което ми се случи през следващите години нямаше да ми се случи. Нямаше да се влюбя така безумно в този език (в последствие и в още 2) и най-вероятно нямаше да бъда това, което съм сега или там, където съм сега.
Аз съм родена с късмет и въпреки, че понякога нещата се случват по трудния начин, те все пак се случват. Много е важно кого ще срещнеш по пътя си - аз срещнах Дари и запазих контакта с нея. Ще го пазя докато съм жива, а ако има вариант и след това :) Дари, обичам те и ти благодаря с цялото си същество.

7/ Маргарита Димитрова

Като дългогодишна ученичка на Дария Пешева, както на начално ниво, така и при нива за напреднали, бих искала да споделя опита и преживяванията си.
Още от дете съм взимала уроци при нея. Винаги ще помня с носталгия топлата приятелска атмосфера, в която тя ми преподаваше основите на английския език. На по-късен етап при подготовката си за кандидатстудентски изпит отново потърсих помощта й. Положителните резултати разбира се бяха на лице.
Един изключителен професионалист и прекрасен човек, отдаден на преподавателската професия, с индивидуален подход към всеки свой ученик, Дария Пешева превръщаше всеки урок в истинско удоволствие. Винаги ще бъда благодарна за всичко на което ме е научила!

8/ Николай Кючуков, гр. Лондон, Великобритания

Познавам Дария от 2004г. и взимах уроци по английски език като част от подготовката ми за заминаване за Англия. Нейният професионален и гъвкав подход я отличават от всички останали учители с които съм работил. Умението и да предизвиква интерес и да стимулира желанието да искаш да учиш и да знаеш все повече за езика е едно на милион. За период по-малко от година тя успя да разшири моите знания и увереност по английски език до степен достатъчна за да се явя на интервю в Британскo посолство – гр. София, като никога преди това не бях говорил езика! Ако трябва да опиша Дария с една дума то това е професионалист. Не спирам да получавам похвали относно нивото на владеене на езика от англичани. От съвсем скоро взимам уроци и по италиански, разбира се отново при нея. Не бих се поколебал да препоръчам Дария на всеки, който желае да се подготви за предстоящ изпит, матура или просто да си подобри езика независимо дали това е английски, руски или италиански.

9/ Мia Clifton

Не съм си представяла, че ученето на английски може да бъде толкова забавно! Времето, прекарано с Дария беше като терапия за мен. Щастлива съм, че имах възможността да срещна човек като нея, който е учител в най-блестящия смисъл на думата. Днес живея в Щатите, където преди 4 години срещнах мъжa си и без нейна помощ никога нямаше да мога да стигна до тук така лесно. Благодаря ти, Дари!

10/ Момчил Петрушков

Дария е просто невероятна! Имах щастието да уча за изпита си за TOEFL и след това за GMAT при нея. Бях един от малкото щастливци които си взеха изпита с над 95%. Нейния персонален подход и начин на обучение са нещо, което определено може да стимулира всеки да даде най-доброто от себе си! Не бих могъл да я препоръчам достатъчно! Прекрасен човек и най-вече прекрасен преподавател с изключително задълбочени познания! Дария, Благодаря ти за това което си и за това което даваш на своите ученици! Прекрасна си!